Spirala Cellini

Cu ajutorul cusaturii spiralate Cellini putem realiza bratari, coliere, cercei sau inele.
Poate parea banala, la prima vedere, datorita faptului ca orice bijuterie am realiza, toate sunt cusute in acelasi fel sau pentru ca seamana foarte mult cu peyote tubular cu numar par de margele. Dar de fapt este foarte versatila, pentru ca, prin combinarea margelelor, se obtin efecte deosebite. Asadar, simtiti-va liberi sa combinati dupa bunul plac tipuri de margele diferite, culori, marimi si o sa vedeti ce va iese cu fiecare combinatie.

Eu, pana acum, am lucrat un inceput de bratara si un inel finalizat. La bratara am folosit numai margele Matsuno Dynamites, dar de diferite marimi. Insa la inel am folosit Miyuki Delica si Miyuki fringe (in forma de picatura). Se mai pot folosi margele triunghiulare, in forma de cub sau orice forma doriti.


Toate materialele pe care le veti vedea in acest tutorial sunt achizitionate din magazinul www.cristinacristea.breslo.ro. Este vorba de:



Tutorial - inel cu patrat de cristal

Urmand tutorialul de mai jos se pot confectiona inele, medalioane sau bratari. Rezultatul final va fi o bijuterie geometrica si de efect. Veriga inelului se realizeaza separat si se ataseaza apoi patratului de cristal. Ea poate fi realizata cu peyote plat (par sau impar, depinde de marimea laturii cristalului) sau cu square stitch.


Materiale necesare:


Nivel: intermediari (trebuie sa stapaniti binisor tipul de cusatura de baza peyote plat cu numar impar de margele).

Toate materialele prezentate in acest tutorial se pot achizitiona din magazinul Cristinei Cristea de pe Breslo.