Ajutor, firul nu intra in ac!

Ni se intampla tuturor sa intampinam dificultatea asta.Exista multiple cauze si multiple solutii. O sa le enumar, din experienta sau din lecturi, pe cateva dintre ele.
Cu rabdare, pricepere si-un pic de exercitiu, problema poate fi depasita.


Ata este prea groasa pentru acul respectiv - schimbam fie acul, fie firul si facem incercari, pana obtinem combinatia ideala.
Iata si un tabel ajutator:


Nymo G si Fireline (pana la 6 LB) intra fara probleme, atat in acul de 10, cat si de 12.

LUMINA! Este foarte important sa avem lumina puternica pe tot timpul lucrului, dar mai ales cand introducem firele in ac. Apropiati acul si ata cat mai mult de sursa de lumina.
Puteti folosi si o lupa.

Incercam sa nu introducem firul in ac, ci sa impingem acul spre fir.


Intoarcem acul si incercam sa introducem firul pe partea cealalta a urechii lui. Teoretic partile ar trebui sa fie identice, dar am citit ca s-ar putea sa nu si-atunci, chiar daca pare absurda solutia, merita s-o incercam.


Taiem foarte curat si precis capatul firului. Eu reusesc acest lucru cu un foarfece minunat (din magazinul Beadboutique).


Folosim un dispozitiv special:

 Taiem firul oblic - varful creat ne ajuta sa introducem mai usor firul.


Aplatizam capatul cu ajutorul unui cleste,

cu unghiile sau cu dintii, pentru a obtine o mini-lopatica foarte ingusta, care in mod sigur va intra in urechiusa acului.

Pentru fire textile

Eu obisnuiesc sa trec inca o data cele doua capete ale firului Nymo prin Thread Heaven, cantitatea mai mare de balsam ma ajuta sa nu mi se rasfire capetele imediat.
Capatul firului arata ca o maturica? Nu mai incercati sa-l introduceti in ac, va veti chinui inutil. Retezati cei cativa milimetri compromisi, aveti capat nou, il imbalsamati si inapoi la treaba! :)

Nu ezitati sa impartasiti cu noi problemele intampinate - cele de mai sus sau unele noi si solutiile pe care le-ati gasit. Impreuna ne vom ajuta atat pe noi insine, cat si pe altii.