E6000 vs F6000


În primăvara lui 2015 mă întreba o doamnă care e diferenţa între adezivul E6000 si F6000, menţionând că ea folosise E6000 şi că era mulţumită de el.

De F6000, până să mi-l semnaleze doamna respectivă, nu auzisem. Aşa că am încercat să mă documentez pe net. L-am găsit, cu descriere cu tot, de vânzare pe multe site-uri. Citind informaţiile, se părea că o deosebire ar fi fost faptul ca F6000 e instant.

Altă deosebire (neimportantă) este că e un produs nou, pe când E6000 este pe piaţă de mult timp. 

Şi-am mai observat ceva: nu e făcut de fabricantul lui E6000. Pentru că, dacă ar fi aşa, l-am regăsi în lista cu produsele firmei respective - http://eclecticproducts.com/. Fie el cât de nou ar fi, logic este să apară în lista aceea, nu? 

N-am vrut să-i dau doamnei informaţii pripite, nedocumentate.Am încercat să evit site-urile care-l vând şi să caut rubrici de customer review (eventual, neplătite), bloguri, forumuri unde sa citesc nişte informaţii necenzurate. Şi-am săpat, şi-am tot săpat şi am găsit un zvon discret cum c-ar fi un adeziv fals.M-am consultat şi cu Cristina Cristea, care are vechime în domeniul handmade şi are experienţă în ceea ce priveşte piaţa internaţională de materie primă pentru artizanat. Şi ea a fost de aceeaşi părere.

De la întrebarea doamnei până azi s-au scurs cam 8 luni. Iarăşi am căutat informaţii, sperând că, la viteza cu care apar informaţiile pe net, de data asta voi avea mai mult noroc. Diferenţa între atunci şi acum e că s-au înmulţit locurile unde scrie că e un fals.

Cineva scria pe net că a crezut că, dacă îi zice F6000, e o versiune superioară lui E, ca la maşinile Mercedes ... Klasse. Probabil că aşa s-a şi intenţionat, de aceea l-au numit aşa: F ca să pară peste clasa E şi 6000 ca să-l recunoască lumea.

Mie mi-ar plăcea să nu am dreptate, să fie de fapt un produs foarte bun, mai bun (dacă se poate) decât E6000. Până la noi dovezi, sfatul meu (discret şi dezinteresat) este să evitaţi F6000.

P.S. Informaţii despre ce este şi cum se foloseşte adezivul E6000 găsiţi aici şi aici.

2 comentarii:

  1. Ar mai fi necesar si un studiu comparativ despre E6000 original si E6000 fals, e plina piata de chinezisme, macar altii sa nu dea banii degeaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gândit şi eu la asta. Dar n-aş şti ce să scriu, n-aş şti cum să scriu decent, astfel încât să nu ofensez. Eventual, o să pun în materialul de mai sus o adăugire, mulţumesc de sugestie!

      Ștergere