Combinarea culorilor pentru to(n)ţi



















Ideea acestui material mi-a venit când am consultat în statistica Google lista de căutari care au condus la blogul meu. Cineva căutase după sintagma "combinatii culori pentru margele". 

Există o bibliografie consistentă pe această temă. Pe termen lung vă recomand să citiţi acele materiale destinate viitorilor artişti plastici, cele despre studiul analitic al culorilor.
Pe termen scurt exista la îndemână trei locuri care vă pot ajuta atunci când sunteţi în impas cromatic. Este vorba despre trei site-uri pe care eu le ştiu şi care mie mi se par foarte utile.

Paletton - cu opţiunile: monocromatic, culori adiacente, cominaţii de trei şi patru culori si freestyle. Plus opţiunea de "randomize" cu patru subsecţiuni. Minunat! Plimbaţi-vă cu mouse-ul pe culorile din cercul mare, apoi alegeţi opţiunile. Cu click pe oricare culoare veţi putea vizualiza codurile culorii, utile pentru cei care folosesc editoarele grafice.

Design Seeds - stabilim culoarea din cele trei bare, apăsăm "Go get it" şi obţinem combinaţia de culori, plus o fotografie minunată, care le conţine pe toate. Sau căutăm tematic, din partea dreaptă a ferestrei (Autumn, Winter etc.).

Color-Carousel - pentru artizanii care lucrează cu Swarovski ellements (perle sau cristale), dar nu numai pentru ei, există o roată a culorilor concepută special de firma austriacă, gândită ţintit pe produsele lor. Avem acolo codurile, denumirile culorilor, care cu care se armonizează sau e în contrast.

Mai puteţi apela la roata culorilor, instrument special pentru artizani, care se poate achiziţiona de la magazinele de profil de pe internet.




Vă mai recomand un material scris de mine, poate vă este de folos şi el. Este despre natură şi tot ce ne înconjoară, ca surse de inspiraţie cromatică.

Vă doresc mult spor şi inspiraţie!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu